Czy przekroczysz bramę i wstąpisz do Impierium Ponnyvallet?
Sammis
Jej talentem i zajęciem na co dzień jest akrobacja. Na jej boku widnieje płonąca obręcz na kijku i lew przez nią przeskakujący. Lissa
Trochę złośliwa. jej uroczym znaczkiem jest ciasteczko. Niestety nie wiadomo mi, czym się zajmuje. Gudly
Bywa czasem groźna i niemiła. Osobiście nie odkrywa znaczka. jednak czasem cudem uda się dostrzec czerwonego trójzęba, a po nim wspinającą się żmije z jadowitymi, płonącymi oczyma. Blackberry. jest to chyba jedyna postać, której imie pozostało bez zmian. od.. Od tak.
Jest zła, i jak gdyby taka księżniczka zła, sprawuje rolę Chrysalis. Jej uroczym znaczkiem jest kamienne serce. Honeymusic
Jest to bardzo wesoła i młoda klaczka, której pasją stała się muzyka. Należy do rodziny królewskiej, ale jakoż, że nie ma jeszcze 20 wiosen nie sprawuje żadnej władzy. Moon, księżniczka Księżyca
Jej głównym zajęciem jest przyozdabianie nocnego nieba gwiazdami i kreacja nocy. Znaczek na jej boku przedstawia księżyc w pełni, a wokoło niego gwiazdy i chmura przysłaniająca go lekko. < >
Floxy, kucykowy złoczyńca
Oto i Floxy. Floxy lubi napadać na sklepy cukiernicze i jest łakomy. Kocha bardziej ciasta niż pieniądze, jednak jedno i drugie są jego pasją. Kradnie.
Lenny, kolejny złoczyńca?..
Kucyk łupieżny, bandzior, udaje przymilnego by coś zdobyć. Lubi się popisywać, a każde przestępstwo uchodzi mu na sucho.
Rex, przywódca bandy złoczyńców..
rex kocha nader wszystko pieniądze, również sprawia mu przyjemność jedzenie za darmo. Zawsze udaje mu się uciec z ciężkiej opresji i jest bohaterem złych kucyków. Często chodzi na dwóch kopytach.
Najlpesza przyjaciółka Rex'a, Maxine.
Maxine jest klaczką bardzo sceptycznie nastawioną do świata. Razem z Rex'em dominują nad pozostałymi.
Yucca [włosy rysowałam sama, dlatego brak przeźroczystego tła ]
Najlepsza przyjaciółka, a wnet dziewczyna, Lenny'ego.
Narcyza
Znęca się psychicznie jak i fizycznie nad jej biednym chłopakiem, Floxy'm.
Witaj, mój ludu!
Jestem Raspellie, założycielka forum jak i główna administratorka. Ponieważ mam dużo roboty, postanowiłam "zatrudnić" do tej branży również Adostume. Pod moją nie obecność możecie się do niej zwracać.